Bezlepková tvarohová bábovka

Nejlepší na tvarohové bábovce je, že je vláčná a nedrobí se, tak jako mnohé jiné bezlepkové počiny. Recept, který uvádím, je do menší formy na biskupský chlebíček. Pro velkou je třeba použít dvojnásobné množství.

tvarohbáb2

těsto dáme do formy

Na tvarohovou bezlepkovou bábovku potřebujeme:

  • 120 g cukru krupice
  • 100 g másla
  • 140 g bezlepkové mouky
  • 2 celá vejce
  • 125 g tvarohu (z vaničky)
  • asi 50 g čokolády na vaření
  • 1/2 kypřícího prášku tzn. 6 gramů

 

tvarohbáb3

bezlepková tvarohová bábovka

Šleháme celá vejce s cukrem asi 3 minuty. Přidáme bezlepkovou mouku a kypřící prášek.  Na tvarohovou bábovku používám Doves Farm, Shär nebo Jizerku. Máslo dáme  na 30 sekund do mikrovlnky. Tvaroh a rozpuštěné máslo vmícháme do těsta. Nešleháme moc urputně, aby těsto nekleslo. Asi 3/4 těsta dáme do vymazané a vysypané formy. Do poslední čtvrtiny vmícháme rozpuštěnou čokoládu na vaření. Nesmí být horká, jen rozpuštěná. Nalijeme do formy. Těsto s čokoládou je těžší a tak by se mělo propadnout do části bez čokolády. Ovšem ne vždy tomu tak je. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 40 minut.

tvarohbáb4

bábovka je upečená asi za 40 minut

Ve formě na muffiny pečeme jen  20 minut.

babov

můžeme dát i do formy na košíčky