Nejlepší na tvarohové bábovce je, že je vláčná a nedrobí se, tak jako mnohé jiné bezlepkové počiny. Recept, který uvádím, je do menší formy na biskupský chlebíček. Pro velkou je třeba použít dvojnásobné množství.
Na tvarohovou bezlepkovou bábovku potřebujeme:
- 120 g cukru krupice
- 100 g másla
- 140 g bezlepkové mouky
- 2 celá vejce
- 125 g tvarohu (z vaničky)
- asi 50 g čokolády na vaření
- 1/2 kypřícího prášku tzn. 6 gramů
Šleháme celá vejce s cukrem asi 3 minuty. Přidáme bezlepkovou mouku a kypřící prášek. Na tvarohovou bábovku používám Doves Farm, Shär nebo Jizerku. Máslo dáme na 30 sekund do mikrovlnky. Tvaroh a rozpuštěné máslo vmícháme do těsta. Nešleháme moc urputně, aby těsto nekleslo. Asi 3/4 těsta dáme do vymazané a vysypané formy. Do poslední čtvrtiny vmícháme rozpuštěnou čokoládu na vaření. Nesmí být horká, jen rozpuštěná. Nalijeme do formy. Těsto s čokoládou je těžší a tak by se mělo propadnout do části bez čokolády. Ovšem ne vždy tomu tak je. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 40 minut.
Ve formě na muffiny pečeme jen 20 minut.