Bezlepkový piškot je další jednoduchá a velmi chutná záležitost. Držela jsem se receptu mojí babičky a funguje i na bezlepkovou formu piškotu.
Na piškot na celý plech potřebujeme:
- 5 vajec
- 200g cukru krupice
- 200 g bezlepkové mouky
- 2 lžíce vody
Pro piškotové těsto platí, že na jedno vejce potřebujeme 40 g cukru krupice,40 g bezlepkové mouky a 1/2 lžíce vody. Bezlepkovou mouku můžeme použít libovolnou a kombinovat ji s pudingem, Přidáním pudingu obohatíme chuť piškotu o různé příchutě. Velice dobrá je vanilková, kokosová, banánová a čokoládová příchuť. Můžeme kombinovat 1-2 pudingy a zbytek bezlepková mouka.
Na těsto vyšleháme celá vejce s cukrem. Několikrát jsem zkoušela, zda je rozdíl při šlehání bílků a žloutků s cukrem zvlášť a šleháním celých vajec s cukrem. Rozdíl jsem nenašla. Jen při šlehání celých vajec musíme mít trochu trpělivost, trvá to asi 3 minuty, než jsou vejce s cukrem pořádně našlehaná. Pak už jen přidáme bezlepkkovou mouku (pudingy) a trochu vody a lehce zamícháme. Dáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme asi 15 minut na 200 stupňů.
Pak podle chuti rozkrojíme a plníme krémem, marmeládou nebo jen dáme šlehačku atd.