Bezlepkový velikonoční mazanec bez droždí

Jelikož mé zkušenosti s kynutým těstem nejsou moc dobré, ráda se uchyluji k jiným alternativám. Za pomocí kypřícího prášku a tvarohu jde vytvořit velmi lahodnou napodobeninu velikonočního mazance.

mazanec

vytvoříme dva bochánky

Na bezlepkový mazanec potřebujeme:

  • 250 g bezlepkové mouky (Doves Farm, Schär)
  • 80 g cukru krupice
  • 100 g másla
  • 50 ml mléka
  • 150 g tvarohu (ve vaničce)
  • 1 vejce (trošku necháme bokem na potření)
  • prášek do pečiva
  • rozinky, oříšky, mandle atd.
mazanec2

upečený mazanec

 

 

Máslo necháme změknout (dávám na 40 sekund do mikrovlnky). Smícháme všechny přísady dohromady. Přidáme rozinky, oříšky, madle atd podle chuti. Mokrou rukou vytvoříme dva bochánky a dáme na plech s pečícím papírem. Potřeme bílkem, 10 minut necháme odležet a dáme péct do vyhřáté trouby. Pečeme na 180 stupňů asi 35 minut.

mazanec4


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>