Bezlepkové lívance jsou velmi chutné a rychlé. Na lívance míchám bezlepkovou mouku a pohankovou hladkou mouku. Poměr si můžete určit sami. Chuť pohanky je výrazná a ne každému chutná. Já dávám 1/2 bezlepkové mouky Doves Farm a 1/2 pohankové mouky.
Na lívance potřebujeme:
- 1 l mléka
- 500 g bezlepkové mouky (můžeme namíchat)
- 2 vejce
- 1/2 lžičky soli
- 1/2 kypřícího prášku
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce cukru
Do mléka dáme 2 vejce, bezlepkovou mouku, sůl, kypřící prášek, olej a vše rozmixujeme. Necháme asi 10 minut odležet. Rozpálíme si pánvičku. Nejlepší je pánvička s nepřilnavým povrchem, pak můžeme smažit bez oleje a lívance jsou zdravější a lépe stravitelné.