Křehké bezlepkové rohlíky plním pudingem, ale stejně chutné jsou s povidly, marmeládou nebo nutelou. Příprava je rychlá a jednoduchá, jen manipulace s těstem je trochu náročnější.
Na sladké rohlíky potřebujeme:
- 250 g tvarohu ve vaničce
- 250 g bezlepkové mouky
- 1 vejce
- kypřící prášek do pečiva
- olej na potření
- špetka soli
- Náplň: puding, povidla, marmeláda …..
Z tvarohu, bezlepkové mouky, vejce a prášku do pečiva zpracujeme těsto. Používám bezlepkovou mouku Doves Farm nebo Schär. Těsto rozdělíme na dva díly. Z každého vyválíme kruh, který rozdělíme na šest dílů. Musíme hodně podsypávat moukou, těsto se hodně lepí a trhá. Pracujeme rychle, protože s přibývajícím časem se s těstem pracuje hůř a hůř. Na jednotlivé kousky dáme náplň a snažíme se ubalit rohlíčky. Můžeme dělat i šátečky nebo bochánky, ty jsou jednodušší. Na plechu rohlíčky potřeme olejem. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 – 190 stůpňů asi 20 minut.
Pudingovou náplň si přípravíme předem a necháme vychladnout. Puding jsem uvařila ze 4 dcl mléka, 3 lžic cukru a vanilkového pudingu. Do marmelády a povidel přidávám lžičku škrobu, aby náplň nevytekla. Těsto samotné není sladké, sypeme moučkovým cukrem nebo můžeme zdobit čokoládou.