Na tento rychlý lehký ovocný koláč můžeme použít jakékoliv ovoce. Může být i mražené.
Na bezlepkový ovocný koláč potřebujeme:
- 260 g bezlepkové mouky
- 160 g másla
- 200 g cukru
- 4 vejce
- 60 ml mléka
- prášek do pečiva
- ovoce
Na koláč jsem použila bezlepkovou mouku Mark&Spencer, může být i Doves Farm nebo jiná bezlepková směs. Připravíme si ovoce. Zmražené ovoce necháme rozmrazit a okapat. Našleháme cukr a vejce. Šleháme nejméně 3 minuty. Přidáme rozpuštěné máslo (nesmí být horké), trochu mléka, bezlepkovou mouku a kypřící prášek. Vše lehce zamícháme. Plech můžeme mít vyložený pečícím papírem nebo vymazaný a vysypaný. Ovoce vyskládáme na plech, posypeme dle chuti vanilkovým nebo skořicovým cukrem. Část koláče můžeme nechat bez ovoce a ozdobit čokoládou.
Dáme do vyhřáté trouby na 180 stupňů a pečeme asi 20 – 25 minut. Recept je na velký plech. Na menší plech použijte poloviční množství.