Lehký ovocný koláč

Na tento rychlý lehký ovocný koláč můžeme použít jakékoliv ovoce. Může být i mražené.

svestkovykolac

ovoce vyskládáme na plech, švestky trochu posypeme vanilkovým cukrem

Na bezlepkový ovocný koláč potřebujeme:

  • 260 g bezlepkové mouky
  • 160 g másla
  • 200 g cukru
  • 4 vejce
  • 60 ml mléka
  • prášek do pečiva
  • ovoce

 

ovocnykolač4

koláč s jablky posypeme skořicovým cukrem

Na koláč jsem použila bezlepkovou mouku Mark&Spencer, může být i Doves Farm nebo jiná bezlepková směs. Připravíme si ovoce. Zmražené ovoce necháme rozmrazit a okapat. Našleháme cukr a vejce. Šleháme nejméně 3 minuty. Přidáme rozpuštěné máslo (nesmí být horké), trochu mléka, bezlepkovou mouku a kypřící prášek. Vše lehce zamícháme. Plech můžeme mít vyložený pečícím papírem nebo vymazaný a vysypaný. Ovoce vyskládáme na plech, posypeme dle chuti vanilkovým nebo skořicovým cukrem. Část koláče můžeme nechat bez ovoce a ozdobit čokoládou.

švestkovykolac1

pečeme asi 20 až 25 minut na 180 stupňů

Dáme do vyhřáté trouby na 180 stupňů a pečeme asi 20 – 25 minut. Recept je na velký plech. Na menší plech použijte poloviční množství.

ovocnykolač3

koláč s jablky