Bezlepková Margotková buchta

margot

do těsta nasypeme nastrouhanou tyčinku

Na Margotkovou buchtu potřebujeme:

  • 1/4 l mléka
  • 350 g bezlepkové mouky
  • 300 g cukru
  • 2 vejce
  • 80 g másla
  • prášek do pečiva
  • 1 Tesco tyčinka s kokosovou příchutí
margot1

nalijeme do formy

 

Do Margotkové buchty v „normálním“ lepkovém provedení patří samozřejmě tyčinka Margot. Pro bezlepkovou úpravu musíme použít náhradu v podobě Tesco  tyčinky s kokosovou příchutí. To je chuťově stejná záležitost, ale je zde uvedeno, že tyčinka je bez lepku. Na buchtu používám různé bezlepkové mouky, zde to nehraje až takovou roli.

margot2

pečeme asi 35 minut na 180 stůpňů

 

Nejdříve si vyšleháme vejce s cukrem. Vydržíme šlehat nejméně 3 minuty. Pak přidáme bezlepkovou mouku, rozpuštěné máslo, mléko a kypřící prášek a vše zamícháme. Máslo nesmí být horké. Já ho dávám do mikrovlnky a po jedné minutě je máslo akorát. Do těsta pak nastrouháme tyčinku a lehce promícháme. Dáme do formy a pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 35 – 40 minut.

margot3

zdobíme citronovou nebo čokoládovou polevou

 

Margotkovou buchtu jsem dozdobila citronovou polevou a čokoládovou rýží. Citronová poleva je z půlky citronu a moučkového cukru.