Na Margotkovou buchtu potřebujeme:
- 1/4 l mléka
- 350 g bezlepkové mouky
- 300 g cukru
- 2 vejce
- 80 g másla
- prášek do pečiva
- 1 Tesco tyčinka s kokosovou příchutí
Do Margotkové buchty v „normálním“ lepkovém provedení patří samozřejmě tyčinka Margot. Pro bezlepkovou úpravu musíme použít náhradu v podobě Tesco tyčinky s kokosovou příchutí. To je chuťově stejná záležitost, ale je zde uvedeno, že tyčinka je bez lepku. Na buchtu používám různé bezlepkové mouky, zde to nehraje až takovou roli.
Nejdříve si vyšleháme vejce s cukrem. Vydržíme šlehat nejméně 3 minuty. Pak přidáme bezlepkovou mouku, rozpuštěné máslo, mléko a kypřící prášek a vše zamícháme. Máslo nesmí být horké. Já ho dávám do mikrovlnky a po jedné minutě je máslo akorát. Do těsta pak nastrouháme tyčinku a lehce promícháme. Dáme do formy a pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 35 – 40 minut.
Margotkovou buchtu jsem dozdobila citronovou polevou a čokoládovou rýží. Citronová poleva je z půlky citronu a moučkového cukru.