Pohankovo-mrkvová bábovka

Pohankovo-mrkvová bábovka je nadýchaná a vláčná buchta. Příprava je jednoduchá a rychlá.

mrkv

mrkev nastrouháme a dáme do těsta

Na pohankovo-mrkvovou bábovku potřebujeme:

  • 100 g pohankové mouky
  • 100 g bezlepkové mouky (Schär)
  • prášek do pečiva
  • 180 g cukru krupice
  • 1 vanilkový puding
  • 2 vejce
  • 60 g oleje nebo 60 g másla
  • 0,75 dcl mléka (necelé deci)
  • 100 g nastrouhané mrkve
mrkv1

pečeme na 180 stupňů asi 45 minut

Celá vejce ušleháme s cukrem do pěny. Přidáme olej nebo rozpuštěné máslo (nesmí být horké) a všechny ostatní přísady. Lehce vše zamícháme ručním šlehačem a pak přidáme jemně natrouhanou mrkev. Nalijeme do vymazané a vysypané formy.

Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů asi 40 až 45 minut. Špejlí vyzkoušíme, zda je buchta upečená i uprostřed. Za horka vyklopíme z formy. Zdobíme polevou podle chuti.

 

mrkv4

citronová a čokoládová poleva

mrkv5

bábovka s bílou čokoládovou polevou